Fond daje poticaje za kupnju kondenzacijskih bojlera

Fond je danas objavio Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera vrijedan 41 milijun kuna. Poziv je namijenjen za građane Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije čiji su stanovi i kuće stradale u potresu, a pojedino kućanstvo moći će dobiti do 8000 kuna po bojleru.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je objavio Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera vrijedan 41 milijun kuna. Program je namijenjen sufinanciranju energetski učinkovitih bojlera u kućama i stanovima koji su 22. ožujka uslijed potresa pretrpjeli oštećenja dimnjaka, plinskih instalacija, sustava grijanja, a što uključuje i sustave za pripremu potrošne tople vode. Za poticaj se mogu javiti građani s područja Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

„Iako smo početkom godine imali spremne druge programe, nakon potresa koji je zadesio Zagreb i okolicu, dio sredstava smo sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske usmjerili prema građanima koje je ova situacija posebno pogodila. Cilj nam je pomoći vlasnicima oštećenih kuća i zgrada da pri obnovi svojih objekata nabave energetski učinkovitiji i okolišno prihvatljiviji sustav proizvodnje toplinske energije.“ rekao je direktor Fonda Siniša Kukić. Građani će tako, uz maksimalno pojednostavljenu proceduru prijave, moći dobiti do 80% sufinanciranja odnosno do 8.000 kuna po bojleru, a prijavljivati se mogu preko sustava za e-prijavu, poštom ili na prijemni ured Fonda.

Od danas je na internetskoj stranici www.fzoeu.hr dostupan i novi sustav za e-prijavu na javne pozive Fonda preko kojeg se građani mogu prijaviti i za poticaje za kupnju kondenzacijskih bojlera. Prije podnošenja elektronskih prijava, korisnici trebaju izraditi svoj korisnički račun, koji će nakon toga moći koristiti i za ostale Fondove programe sufinanciranja.

Sa službenim zaprimanjem zahtjeva, kako elektronskih, tako i onih poslanih poštom ili zaprimljenih u pisarnicu, Fond će započeti 17. lipnja od 9 sati (zahtjevi koji dođu prije službenog početka zaprimanja prijava neće biti razmatrani). Zainteresiranim građanima je na taj način osigurano dovoljno vremena za pripremu sve potrebne dokumentacije. Osim prijavnog obrasca s osnovnim podatcima o prijavitelju, trebat će priložiti dokaz vlasništva kuće ili stana, dokaz da je zgrada oštećena u potresu te ponudu, predračun ili račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja plinskog kondenzacijskog bojlera, koji ne može biti stariji od 22. ožujka ove godine.

Zahtjevi će se rješavati u što kraćem roku te će Fond, u okviru raspoloživog budžeta, sklopiti Ugovor o sufinanciranju sa svima koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva. Nakon što korisnici dostave račun ovlaštenog instalatera ili prodavatelja te dokaz o plaćanju istog, Fond će im u roku od 30 dana refundirati ugovoreni udio sredstava za kupnju kondenzacijskog bojlera.

„Nadamo se kako će ovaj program Fonda dodatno pomoći našim građanima u obnovi njihovih potresom oštećenih domova. Nakon ovog javnog poziva, Fond će 25. lipnja objaviti i dugo očekivani Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a očekuje nas i nastavak prošlogodišnjih programa sufinanciranja kupnje električnih vozila, kao i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama, javnim zgradama i turističkom sektoru. Fond na taj način nastavlja i dalje poticati gospodarstvo, ali i građane u odabiru energetski učinkovitijih i okolišno prihvatljivijih rješenja, što nam je svakako jedan od prioritetnih ciljeva.“ zaključio je direktor Fonda.

Izvor: http://www.fzoeu.hr/

Kondenzacijske bojlere možete kupiti i na našem webshopu, zatražiti ponudu na info@cee.hr ili broj 040/341-357. Dostava na Vašu adresu je besplatna!

Paketi sa specijalnim popustom, namijenjeni upravo onima čiji su stanovi stradali u potresu, se nalaze u nastavku:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)